Kremering

Vi bedriver verksamheten med den modernaste tekniken i en nybyggd och godkänd anläggning med fem kremeringsugnar. Av omsorg om miljön värms dessa med gasol istället för olja och är utrustade med den bästa tillgängliga reningsteknik och vi använder el från solpaneler. Vi har investerat i en anläggning där vi kan producera 36 KWh vilket motsvarar ca 85% av vår förbrukning.

Tre ugnar används enbart för separata/enskilda kremeringar, medan de resterande ugnarna för samkremering. Separat/enskild kremering innebär alltid en garanti för att det är askan efter just ert djur ni får tillbaka. Vi samarbetar med veterinärkliniker runt om i Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Västra Götaland och Östergötland som vi regelbundet hämtar djur hos. Senast två veckor efter kremeringen återlämnar vi urnan med askan till veterinären, där ni sedan kan hämta den. Ni kan även själva efter överenskommelse lämna ert djur hos oss och sedan hämta askan, få den hemsänd eller sprida askan i vår minneslund.

 

 

Som en av de få kremeringsanläggningar i Sverige kan vi erbjuda “Express kremering”. Express kremering innebär att inom 24 timmar från det att ni lämnat ert djur hos oss för kremering så är urnan klar för hämtning. Observera att Express kremering inte alltid är tillgänglig under semestertid. Kontakta oss gärna om ni har några frågor.