Kremering

Vi bedriver verksamheten med den modernaste tekniken i en nybyggd och godkänd anläggning med sex kremeringsugnar. Av omsorg om miljön värms dessa med gasol istället för olja och är utrustade med den bästa tillgängliga reningsteknik och vi använder el från solpaneler. Vi har investerat i en anläggning där vi kan producera 36 KWh vilket motsvarar ca 85% av vår förbrukning.

Fyra ugnar används enbart för separata/enskilda kremeringar, medan de resterande ugnarna för samkremering. Separat/enskild kremering innebär alltid en garanti för att det är askan efter just ert djur ni får tillbaka. Vi samarbetar med veterinärkliniker runt om i Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Västra Götaland och Östergötland som vi regelbundet hämtar djur hos. Senast två veckor efter kremeringen återlämnar vi urnan med askan till veterinären, där ni sedan kan hämta den. Ni kan även själva efter överenskommelse lämna ert djur hos oss och sedan hämta askan, få den hemsänd.

 

 

Som en av få kremeringsanläggningar i Sverige kan vi erbjuda “Expresskremering”. Expresskremering innebär att inom 3 timmar från det att ni lämnat ert djur hos oss för kremering så är urnan klar för hämtning. Kontakta oss gärna om ni har några frågor.